Leven vanuit Hart & Ziel

Home Coaching Hoe ik het zie Blog Marijke Sies Contact

LIEFDE IN DE STRIJD VOOR GERECHTIGHEID

liefde in de politiek?!


13 mei 2019/ door Marijke


Overal in de wereld wordt strijd gevoerd. Bloedige, maar ook meer ‘diplomatiek’… wij zijn er dagelijks getuige van. Met felle woordenstromen, fikse dreigementen, subtiele of minder subtiele tweets kruisen mensen of groeperingen de degens. Met de Europese verkiezingen in aantocht zullen we weer veel van dit wapengekletter mogen aanschouwen.

Maar er is ook een andere weg te bewandelen. De weg van liefde… In het 8 uur journaal van afgelopen zaterdag (11 mei) werd aandacht besteed aan de strijd om de macht in Istanbul. De uitslagen van de eerste verkiezing wees de oppositie van Erdogan aan als winnaar. Erdogan legde zich daar niet bij neer en er moet opnieuw gestemd worden. Oppositieburgemeester Ekrem Imamoglu moest weer aftreden.

Bij velen roept deze gang van zaken verontwaardiging op. En velen zouden in deze positie gemakkelijk in de verleiding komen de strijdbijl op te graven. Zo niet Imamoglu. Hij, en zijn partij, kiezen de weg van liefde. Waar zij zien dat Erdogan zijn aanhang aan zich bindt door angst, wil hij mensen binden door hoop, liefde en respect. Ook voor de aanhangers van Erdogan, wijs hen niet af, is zijn oproep, maar omarm hen.

Ik vind het een mooie strategie en wens Imamoglu en zijn aanhang veel liefde, wijsheid en volharding toe op deze weg.

Voor wie denkt; ‘ik moet het nog zien…’, die gedachte kan ik me voorstellen. Maar ongeacht de uitslag van de nieuwe verkiezingen, heeft Imamoglu met de keuze voor liefde al veel gewonnen. Journaal nog zien? Klik  hier. Het item start op ca 5 minuten.


En als ik nog even mag… voor wie met zichzelf in tweestrijd verkeert, ook daar werkt de weg van liefde!


Naschrift:  

Ekrem Imamoglu heeft de verkiezingen op 23 juni 2019 met een ruime meerderheid gewonnen

Terug naar laatste blogberichten

Leven vanuit Hart en Ziel
Marijke Sies

Fré Cohenstraat 6
7425RL Deventer
06-13892072

info@levenvanuithartenziel.nl

Coaching

Hoe ik het zie

Marijke Sies

Contact