Leven vanuit Hart & Ziel

voor de zoekende mens

Home Coaching Hoe ik het zie Blog Marijke Sies Contact

Je komt in je leven eens, of vaker, op een punt dat je je afvraagt “… en hoe nu verder…”.

Of dat nu is in je relatie, in je werk, de balans in je leven…

Het antwoord op die vraag ligt in jou verscholen, verborgen in je innerlijk, wachtend tot het ont-dekt wordt. In de coaching gaan we samen op zoek naar jouw antwoorden.


Dat betekent zoeken naar het onderscheid tussen wie je “doet” - wat je van jezelf laat zien - en wie je (werkelijk) bent; het verschil tussen je ego of persoonlijkheid aan de ene kant en je “ware zelf” aan de andere kant.

De psycholoog Jung heeft ons dit zo mooi laten zien; hoe achter ons ego en onze persoonlijkheid (persona = masker), verscholen gaat wie we werkelijk zijn; ons “ware zelf”. Dit ware zelf blijft net zo lang verborgen tot we sterk genoeg zijn om het meer en meer te laten zien en er in kwetsbaarheid mee te leven.

De vraag “… hoe nu verder…”of “… wat is er nog meer…” is een signaal dat de innerlijke zoektocht naar je ware zelf kan beginnen.


Dat zoeken begint met stapsgewijs “afpellen” (of ont-wikkelen) van het ego of je persoonlijkheid… steeds een laag dieper in het tempo dat voor jou goed voelt. Zo wordt steeds meer van je ware zelf zichtbaar. En kan je ervaren hoe het is te leven met de nieuwe stukjes van jezelf die je gaandeweg (in de coaching) ontdekt.


Groeien van binnenuit


Op deze wijze kan je groeien van binnenuit, vanuit jouw werkelijke innerlijke krachten en talenten. Dat is heel wat anders dan het aanleren van iets nieuws, iets anders… Dat blijft doorgaans een “aangeleerd kunstje” en de ervaring leert dat dat geforceerd is of “verdwenen is”, zodra je onder druk komt te staan. Wanneer je af kan gaan op je werkelijke innerlijke krachten en talenten, heb je een gezonde basis waar je ook onder druk, zonder enige twijfel op kan bouwen. Het is de bron van zelfvertrouwen; vertrouwen op je werkelijke Zelf. En daar kan je altijd op terug vallen; in de omgang met anderen, op je werk, in onbekende situaties of als je voor een belangrijke keuze staat.


Gesprekken


In de coaching zijn gesprekken de basis voor de ontdekkingstocht. Daar waar nodig en mogelijk kunnen we dit aanvullen met andere werkvormen zoals een innerlijke dialoog, het maken van een lifemap.
Om het proces tussen de gesprekken door op gang te houden en de ontwikkelingen meer en meer in het bewustzijn te verankeren, krijg je van mij vragen mee waarmee je thuis aan het werk kan.


Hoe ik werk


Ik werk langs 4 mogelijke ontwikkelingsroutes:


Leren van het verleden tot nu

Het verleden kan je niet veranderen, je kan er wel veel van leren


Leren anders te kijken naar jezelf en je leven nu


Vaak zeggen we: “het is zoals het is…”. Maar de gedachte dat een situatie of gebeurtenis nu eenmaal is zoals die is, is veelal een illusie waarin we onszelf gevangen houden. Maar gelukkig kan het ook anders:


Verborgen talenten ontdekken en ontwikkelen


Leg een nieuwe basis voor je toekomst; zowel in leven als in werk

Je bent werkelijk meer dan wat je tot nu toe hebt gedaan. Ieder mens beschikt over een slapend potentieel aan talenten en vermogens. Vanuit deze ontwikkelingsroute, brengen we dit in beeld en tot ontwikkeling.


In liefde leren leven met jezelf (en de ander)


We vergeten soms dat we zoveel meer zijn dan onze problemen en onvermogens. Ieder mens kan leren leven in mededogen en liefde met zichzelf. Nodig is te omarmen wie je werkelijk bent. Dat vraagt:


 Kijk bij Praktische informatie voor tarieven.Ook groeien van binnenuit?!

Bel of mail:

06-13892072

marijke@levenvanuithartenziel.nlInnerlijke talenten zijn de basis
voor een werkelijk zelf-vertrouwen

COACHING

Je eigen levensregisseur zijn


Leven in liefdevolle relaties


Balans in werk & leven


Leven met hooggevoeligheid


Midlife, onrust & de innerlijke zoektocht


Praktische informatie

De vreugde van het leven weer ervaren

Leven vanuit Hart en Ziel
Marijke Sies

Fré Cohenstraat 6
7425RL Deventer
06-13892072

info@levenvanuithartenziel.nl

Coaching

Hoe ik het zie

Marijke Sies

Contact


In mildheid leren kijken naar jezelf en de ander

Ik werk met een dynamisch ontwikkelingsmodel, gebaseerd op de enneagrafische methode. Dit is een doorontwikkelde vorm van het enneagram waarin je het principe van kernkwadranten tegenkomt en het “esoterisch-weten” van de ontwikkeling van de ziel

Ieder mens heeft een specifiek ontwikkelingsplan voor dit leven gekozen. Deze sleutel geeft inzicht in dit plan.

Innerlijke talenten
zijn vaak niet hetzelfde als waar je goed in bent…

Groeien in een echt
op-jezelf-vertrouwen