Leven vanuit Hart & Ziel

voor de zoekende mens

Home Coaching Hoe ik het zie Blog Marijke Sies Contact

Hooggevoeligheid is een gave… Het schenkt je het vermogen om snel in te voelen wat nodig is (vooral voor een ander) en om bijvoorbeeld te voorvoelen als er iets mis dreigt te gaan.

Maar grote kans dat je het regelmatig als een last ervaart.Hooggevoeligheid loopt als een rode draad door je dagelijks leven; door je voelen, denken en handelen (of juist niet-handelen); bewust of onbewust. Grote kans dat wanneer je hiermee bewust leert leven en leert omgaan met de mooie en de moeilijke kanten van hooggevoeligheid, een groot deel van je vragen en zoektocht zoals ik bij de andere thema’s heb beschreven, gaan oplossen. Daarom sta ik bij iedere intake stil bij de vraag naar hooggevoeligheid en indien relevant zullen we tijdens de coaching ook aandacht hebben voor (leren) leven met je hooggevoeligheid.


Leven met hooggevoeligheid  


Want er is heel goed te leven met hooggevoeligheid. Als je de bij jou passende vormen vindt om ermee om te gaan, kan je de gave ervaren. Hiertoe:

   - (h)erkennen van de risico situaties en energievreters en hoe hier gezond mee om te gaan

- In welke situaties kom jij tot je recht

- hoe is je leefritme

- voedingspatronen

   - leven in en met de natuur

- aarden, gronden, energetisch afschermen, meditatie

- wat verlang je werkelijk


Leren leven met jouw hooggevoeligheid, of van je kind of partner?!

Bel of mail:

06-13892072

marijke@levenvanuithartenziel.nlMeer achtergrond

1 op de 5 mensen is hooggevoelig.

Begin van de vorige eeuw kwam de Psycholoog Jung al met het begrip “aangeboren sensitiviteit”. In de jaren 90 bracht de Amerikaanse psychologe Elain Arons het boek uit: “the highly sensitive person” (HSP). Sindsdien is de aandacht voor, kennis over en acceptatie van HSP gelukkig enorm gegroeid. Toch is in deze tijd lang niet iedere HSP-er zich bewust van zijn of haar hooggevoeligheid of wordt zich dit pas op latere leeftijd bewust.

Zelf werd ik me bewust van mijn hooggevoeligheid toen ik rond de eeuwwisseling op zoek was naar het hoe en waarom van bepaalde gedragspatronen van mijn kinderen. Wat ik ontdekte en las, ging niet alleen over mijn kinderen; het ging ook over mezelf. Best onthutsend ervoer ik het, hoe (terugkijkend) mijn hooggevoeligheid impact heeft gehad op het verloop en de ontwikkelingen in mijn leven, zeker tot aan de puberteit. Gelukkig was het tegelijk bevrijdend doordat dit groeiend bewustzijn van mijn hooggevoeligheid, me op dat moment ook inzichten aanreikte hoe hiermee om te gaan en er bewust mee te leven. Zo helpt het me in de coaching mijn intuïtie te volgen en niet alles te hoeven weten en begrijpen.


Hooggevoeligheid is een veelomvattend thema. In de loop van de tijd zal ik meerdere blogs hierover publiceren. Aan bod komen onderwerpen als: hooggevoeligheid & NieuweTijdskinderen; hooggevoeligheid en gezonde leefwijze; omgaan met verwachtingen van anderen.

Wil je deze blogs tzt ontvangen; laat dan hier je emailadres achter

Ontdek de gave van
hooggevoelig zijn

Leven met hooggevoeligheid

Je verbinden met de ander, en toch bij jezelf blijven


Ben ik hooggevoelig?
Klik hier

Waarom ontdek ik mijn hooggevoeligheid nu pas?
Klik hier

Leven vanuit Hart en Ziel
Marijke Sies

Fré Cohenstraat 6
7425RL Deventer
06-13892072

info@levenvanuithartenziel.nl


Coaching

Hoe ik het zie

Marijke Sies

Contact