Leven vanuit Hart & Ziel

voor de zoekende mens

Home Coaching Hoe ik het zie Blog Marijke Sies Contact

Jaren geleden was ik met iemand in gesprek en ik vertelde waar ik ten diepste in geloof dat het om gaat bij de ontwikkeling van mensen, de ontwikkeling van ons mens-zijn:

Hij attendeerde me op bovenstaande tekst van Michelangelo.

Via een redelijk traditionele loopbaan, van marketing communicatie, ontwikkelend naar cultuur-en organisatieontwikkeling, heb ik een basis gelegd voor veranderkundige ervaring en “weten”. Dit gaf mij tevens de inzichten in hoe mensen zich ontwikkelen en vooral ook wat hen tegenhoudt en wat nodig is om dit te doorbreken.

Belangrijke schakel hierin was mijn studie aan de VU, faculteit voor Culturele Antropologie. Daar ontdekte ik de beperktheid wanneer je mensen, situaties en gebeurtenissen slechts vanuit één invalshoek bekijkt. Het stimuleerde mijn nieuwsgierigheid naar beweegredenen en het zoeken naar wat zich achter de oppervlakte bevindt. Het verrijkte mijn blik op “de mens” en “de wereld”.

In een periode van een persoonlijke ‘crisis’, waar ik in een aantal fasen gedurende meerdere jaren doorheen gegroeid ben, ont-wikkelde ik in mij het vermogen voor het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling.


Ontwikkeling op verschillende lagen van ons mens-zijn


Ontwikkeling speelt zich af op verschillende lagen:

- geestelijk/spiritueel, het niveau van Zelf en ziel; ontwikkeling van het bewustzijn

- persoonlijk, het niveau van ziel en ego

- sociaal, in relatie tot anderen/het dagelijks leven, werk/loopbaan.

Mijn grote kracht ligt in leren (her)kennen en leggen van de verbinding tussen deze lagen. Hierdoor “leer” je hoe je dat wat zich in jou ontvouwt en wat je in jezelf ontwikkelt, in je dagelijks leven ook kunt leven.

Met mijn levenspartner (Walter de Zeeuw) heb ik hiertoe de afgelopen jaren ook een aantal (geestelijke) ontwikkelingsprogramma’s ontwikkeld en verzorgd.


De ouder wordende mens

Sinds een jaar of 7 komt een bijzondere groep mensen op mijn pad. De ouder wordende mens, mensen tot wel 90 jaar. Met vragen over het verloop van hun leven; worstelingen met niet verwerkt verdriet om verlies of traumatische gebeurtenissen in hun (jonge) leven. Vragen over karma en situaties die nog om heling en vergeving vragen. En vragen over het levenseinde en wat daarna.
Naast de vragen ontmoet ik hen ook voor het delen van hun levensverhalen en het her-beleven van belangrijke levensgebeurtenissen voor rust in de ziel of als voorbereiding op het levenseinde. Door deze ontmoetingen met hen ben ik geleidelijk opgeleid in het domein van de ouder wordende mens.Ik heb 3 hoog gevoelige, Nieuwetijdskinderen (ben gescheiden van hun vader) en woon samen.

Mijn innerlijke waarden: Vertrouwen, gelijkwaardigheid, verbondenheid en liefdevolheid.


Bronnen van inspiratie:


Antroposofie

De psychologie van C.G. Jung

Esoterie/gnosis

Inzichten en ervaringen verkregen in de begeleiding van mensen

Eigen levenservaringenNeem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Bel of mail:

06-13892072

marijke@levenvanuithartenziel.nl


De grootste kunstenaar kan niets verzinnen
dat niet vooraf al in de steen bestaat,
maar als zijn hand niet met zijn geest meegaat
zal hij het nooit van 't ruwe marmer winnen.

Michelangelo  (vert. Frans van Dooren)

MARIJKE SIES
1963

Ik luister

naar wat je vertelt en voorbij de woordenIk kijk

naar wat je laat zien en  voorbij de buitenkant“Ieder mens heeft in zich bijzondere kwaliteiten, innerlijke talenten die geleefd willen worden.
In de ontwikkeling van kind naar volwassene hebben we deze talenten veelal verborgen achter onze persoonlijkheid. En op enig moment in ons leven beginnen deze talenten zich als het ware te roeren. Ze willen gezien en geleefd worden. Wat dat vraagt is niet het aanleren van iets nieuws, maar het afpellen van de lagen die in de loop van het leven om die talenten heen zijn gegroeid. Zodat ze zichtbaar worden en geleefd kunnen worden. Dat vraagt geduld, vertrouwen op intuïtie en gevoel; ontdekken dat in je kwetsbaarheid juist je kracht licht”.

Leven vanuit Hart en Ziel
Marijke Sies

Fré Cohenstraat 6
7425RL Deventer
06-13892072

info@levenvanuithartenziel.nl

Coaching

Hoe ik het zie

Marijke Sies

Contact